søndag den 31. marts 2013

Kom bare an, pixibøger!!!!

I dag stod dåben af en yndlig lille prinsesse her i familien. SMUK var hun!

Syge børn herhjemme har taget lidt af overskudet og jeg fik derfor heller aldrig syet den pixibogs holder - som jeg havde luret ud hos Maj. Men da børnene stod op omkring kl. 05 i morges ( Jeg HADER sommertid!!!!!!) - havde jeg pludselig tid til det.. eller jeg TOG mig ihvertfald tiden til det.

Havde faktisk tænkt på det hele natten... på hvordan man få flapperne til at vende rigtigt, når hele molevitten vendes ?!?!?!  Mit udgangspunkt var et hovedpudebetræk, hvor enden syes henover inden man vender - så man ligesom får en 'konvolut' lukning. Helt vildt smart. MEN.... havde glemt at kalkulere med, at i det tilfælde findes åbningen på indersiden... Der måtte hele 3 forsøg til, inden jeg kunne vende - og resultatet var som det skulle være. PYHA. Men fin blev den.



GOD søndag til jer alle!

/kathrine.

fredag den 29. marts 2013

CHRIS!

Jeg har LÆNGE luret på de af jer derude, der har forsøgt jer med model 'Chris' fra Stof 2000. Jeg synes de bukser ser SÅ lækre ud - men har endnu ikke fået prøvet mønstret af herhjemme. Nu har jeg 3 drenge - hvor den ældste pt bruger meget tid på at spille stikbold i skolen. Så hans bukser testes når de er taget på - kan man mon bevæge sig MAX i dem til stikbold - er de bløde og kan man næsten gå i spagat... Det sætter sine begrænsninger kan jeg så sige...

Så nu har han bestilt bukser der er bløde - det må blive Chris! Først røg der dog et par gennem maskinen til kusine Sofie - fordi jeg længe har haft den lækreste koral farvede velour liggende. Nu er stoffet blevet til bukser!!




Str. 110 - og de var ikke svære at sy, overhovedet. Så nu må jeg i gang med drengeudgaver....

GOD fredag til jer!

/Kathrine.

torsdag den 28. marts 2013

Sleebee posen!!!!!

Her er den så... den famøse Sleebee pose, som var længe undervejs. Jeg vendte vrangen ud på den købte pose, og startede så ellers med at klippe... og tænke.... Puha, hvor er der gået mange hjerneceller på det her projekt!

At sy den var faktisk nemt... men alt det andet med at tænke 'bagvendt' og spejlvendt til tider.. det gav næsten grå hår!!!

MEN.. det lykkedes. Og her er resultatet!!!

Front med homemade applikation, der passer ind i temaet.



Indeni...


Det skønne stof stammer fra min egen barndom og det SKULLE bare være det, jeg skal putte min yngste søn i !! Æblerne er fra et Småfolk sengesæt, hvor jeg genbrugte trykknapperne som lukning - dejlig nemt.




Lomme til snorene, der kommer ud foroven.


Og til slut mit mærke... det fuldender det hele for mig ;) Jeg har selv lavet den grønne tittekant - som passer helt perfekt til resten.


SÅDAN. Så har jeg officielt vist min Sleebee pose frem!!

GO' torsdag til jer alle.

/Kathrine.

onsdag den 27. marts 2013

In the making......

Jeg er gået helt i dvale. Kigger i skabet - og finder flere ting frem, der skal syes. PUHA. Stresser jo nærmest mig selv, men hvor ER der bare meget der gerne vil ud!!

Jeg er for længst færdig med min egen version af 'Sleebee' posen til lille Alfred. Har bare aldrig fået taget billeder af den, selvom jeg er forfærdelig stolt af mig selv!!!
Her er dog et billede af fronten, hvor jeg endelig er blevet tilfreds med mit motiv:


Jeg har fået syet endnu en nederdel til min niece i de skønneste koral farver - blusen er undervejs.




Vi skal til barnedåb på søndag, og havde egentlig tænkt noget helt særligt neon agtigt til mine drenge, ligesom jeg selv printede på skjorter til Alfreds barnedåb. Så jeg indviede drengene i, at nu gik turen til H&M for at finde lidt nyt tøj - måske en t-shirt og en kasket. MEN... børnene havde jo ikke samme stil som jeg :( For pokker. Jeg kunne ha' banket mig selv oveni hovedet mere end een gang, mens vi var i den butik. De faldt for t-shirts med print - og jeans med dinosaurer på.... Og gerne de SAMME bukser.
Jeg har det generelt svært med, at søskende er ens klædt. Synes jo for det første, at mine børn har vidt forskellige personligheder, og har ikke lyst til at presse ned over hovedet på dem, at andre skal kunne se, at de er søskende. MEN... 'store' Oskar på 4 ( som pt SKÆLDER mig ud, når jeg kalder ham 'lille skat', 'lille ven', 'lille mus... e.l. !!!!) vil bare gerne ha' det samme som storebror på 6 år. Så jeg måtte gi' mig. Købe cowboybukser og t-shirts - og såmænd også en kasket til den store dag. Men mit hjerte gør ondt. Billedet af mit eget kreerede sæt smuldrer.... Øv.
Men - på den anden side giver det mig lidt plads til at nå alle mulige andre ting. Måske en god ting, med alle de syge børn vi har herhjemme på skift :( Er I andre mon også ramt??? Vi vil ha' forår... NU!

Ihvertfald bliver man i godt humør af at kigge på disse LÆKRE sager i mit skab... JEG gør ihvertfald!!



Lille Bella skal somsagt døbes på søndag. Derfor gik jeg i gang med et sæt juniorsengetøj til hende. Desuden laver jeg en homemade sættekasse og har købt 2 dejlige bøger. Så har jeg set det dejligste lille etui til Pixi bøger hos MAJ .. Bare en helt vildt sød idé synes jeg. Den må forsøges herhjemme.

Jeg har længe haft øjnene på dette stof:


Ved vejs ende så det sådan ud:

 Så.. nu mangler bare resten.

I de kommede dage får vi besøg af gode venner, skal på påskeægsjagt hos mormor og så den kommende dejlige dåb. Sikke en dejlig ferie.

Go' påske til jer alle!!

/Kathrine.

fredag den 22. marts 2013

Forårsfornemmelser...

JA - jeg indrømmer, at når jeg kigger ud af vinduet, så er der ikke meget forår at spore. Men derfor må man godt drømme!!!! Og jeg drømmer... mod fuglekvidr, lyse morgener hvor man med tiden kan gå udenfor iført en sommerjakke.. og så duften!!! Uhmm. .. elsker det. Det er den bedste tid på året! Næsten...

Jeg faldt over noget stof jeg for lææænge siden har købt på den LÆKRE hjemmeside - FABRIC REHAB . Ja - titlen alene siger jo alt om mit sind!!! De har simpelthen det smukkeste stof - i god kvalitet.
Tilbage til stoffet jeg købte for min. 2 år siden. Jeg har aldrig kunnet regne ud, hvad det skulle bruges til. Men NU - nu bliver det til en dejlig forårstop til min skønne niece, hvis lillesøster snart skal døbes - jubiii.. Når jeg står og kigger ind i mit gule skab, får jeg lige pludselig så mange ideer, at de nærmest snubler over hinanden. Så der hives stof ud - og jeg finder mønstre frem, jeg aldrig har nået at lege med - eller hvor resultatet bare ikke lige blev, som jeg drømte om. For jeg elsker farver. og at de kan sættes sammen på så mange måder er simpelthen vane dannende - og nærmest en tvang for min hjerne. Så... jeg fik hevet stof ud, og klippet, så der ligger en bunke så stor foran mig. Men hvor er det lækkert, når det bare er lige til at gå til. Frem med symaskinen - og igang.

Dog er Bernina'en ikke helt enig for tiden. Når jeg vil sy lækre ligeud sting - bliver de for det første syet med meeeeget stram tråd - og de bliver skæve. Ikke fedt, når man syr til andre, synes jeg!!! Jeg har trådet om, renset... men kan ikke finde ud af, hvad der er galt. Så.. den må vist til doktor een af dagene. Jeg HÅBER håber på, at en lillebitte tilretning kan løse problemet!

Men her er de 3 første ting ihvertfald færdige. Tøj til niecen og en kjole på bestilling, der har ligget i bunken lidt for længe. Ups.






Nu til dagens program - vasketøj og rengøring. Suk. Godt det er fredag!!!

/Kathrine.

mandag den 11. marts 2013

- rosinen i pølseenden.

Min betaling for fotografering af ungerne er nu officielt gennemført ;) Disse små drengebukser i str. 62 nåede lige med, og nu er samvittigheden ren.

Syet i lys lækker denim med lapper og rib i talje samt ben.



I min 'to do' bunke med maaange uafsluttede projekter, mest fra dengang jeg lige pludselig blev gravid med Alfred og bare IKKE magtede duften af stof ell. symaskine (tro det eller la' være.... !!!), fandt jeg stof klippet til et par lækre baggy bukser i det fedeste isoli, arvet af min mor. Farven er eminent - lys mint og så med en blød inderside, der må være deeejlig at ha' på!!! Jeg købte et par strikkede baby bukser fra Smallstuff, som havde den fede facon - og klippede bare stoffet af direkte efter dem. Godt nok er Alfen for længst ude af str. 68, men mon ikke en lille niece kan snydes i mintgrøn? - jeg ville ihvertfald ikke betænke mig. Det er min yndlingsfarve - sammen med lilla, gul, turkis, grøn.... :)

Her er resultatet...



Ha' en dejlig mandag derude.

/Kathrine. 

søndag den 10. marts 2013

Kathrine versus mulepose: 1-0 !!!!

ENDELIG !!!!!

Jeg vandt over den pokkers mulepose.... som nu faktisk hedder 'baggy taske'.. MEN - sagen er, at den er færdig. Og at jeg er GODT tilfreds. Faktisk meget tilfreds. Den er personlig, frisk i farverne - og med lækre detaljer som lynlås lomme, magnetlukning, mobil lomme... Ting  jeg aldrig før har prøvet at lave. Og det gik nemt - men okay, i forhold til mine problemer med at stryge billedet på, vil alt føles som pærenemt!!!

Her er resultatet af min søndag, hvor manden erklærede: 'sæt du dig bare ind og sy - så klarer jeg resten' :) Dertil hjemmebagt brød, en opdateret vasketøjsbunke og glade børn. Fed søndag!!!! :






Jeg fik en meget sød mand til at fotografere mine børn en søndag i hans studie, mod børnetøjs betaling.. Dvs. at jeg har frie hænder til at lave noget til hans 3 skønne unger - og dermed var fotograferingen gratis. FEDT!!! Indtil videre er det blevet til en kjole, str. 104, et par skater shorts (lavet efter inspiration fra denne fantastiske dame: DANA MADE IT - og et sæt babysengetøj til deres lille nye søn. Der kommer også et par baby bukser i bunken, når jeg lige får tid. Men indtil videre:






Lille Alfreds 'Sleebee' pose er også blevet færdig. Det blev et stort øjeblik for mig - hvor er jeg stolt af at ha' gennemført det maraton!! Den skal lige ha' færdiggjort et par detaljer, så får I den at se :)

Fortsat god søndag derude!

/Kathrine. 

lørdag den 9. marts 2013

Den UMULIGE baggy MULEpose - og lidt lækkerier...

Svigermor fylder 60 år d. 20. marts - og jeg har længe udtænkt den helt PERFEKTE gave til hende. Mine svigerforældre er helt klart 'mulepose' mennesker - de er meget på tur med termokande og krus - til den gode kaffetår på bilturen. Desuden er hun formand i en fagforening og rejser derfor land og rige rundt til diverse møder og forhandlinger. Mine 3 børn er hendes eneste svigerbørn, og de forgudes. I høj grad.

Så jeg tænker: hvad er bedre end en homemade moderne mulepose (model 'baggy mulepose fra Stof 2000), i det her stof:



- med et billede af de 3 guldklumper?

Jeg undersøgte sagen.. hvordan pokker overfører man billede til tekstil? Svar: Man køber overførselsark - som printes og derefter stryges på stoffet. Men FOR POKKER:. hvor har det voldt mig problemer. Jeg købte 2 slags overførselspapir - et slags 'gennemsigtigt print' - og et med hvid baggrund. Forsøgte mig først med det gennemsigtige. Det blev bare ikke godt nok.. på det stribede stof blev printet simpelthen ikke tydeligt nok. Så på den igen... med hvid baggrund. Vendte forkert og strøg på den forkerte side - så printet nu sidder fint og flot - PÅ VORES KØKKENBORD !!!! Ups.. godt manden ikke er hjemme - og endnu aner jeg ikke heeelt hvordan det gik til... :)

Forsøger igen... printer på den forkerte side - printet overføres til mellemlægs papiret...

Forsøger igen... Vender papiret forkert endnu en gang i printeren, hiver bagsiden af og dermed også printet.

Forsøger igen.... brænder mellemlægspapiret (bagepapir) FAST på printet - så det nu sidder på stoffet - med papir ovenpå. Imens begynder jeg at løbe tør for stof... har til sidst kun eet stykke tilbage... og ellers mangler tasken lige pludselig en side. Det magter jeg ikke. Er tæt på at begynde at tude - det er VIRKELIG ikke noget godt projekt, det her...
Forsøger sidste gang med alm. papir som mellemlægspapir - og det brændes også fast i printet. Nu er kampen tabt - jeg har simpelthen ikke flere stykker stof at forsøge mig på. Hvad gør man så????

- lægger stoffet i blød i håndvasken og nulrer det papir af, som har sat sig fast ovenpå.. AV min pegefinger. Den er blå - og med vabel - men printet er næsten pænt!!! Så langt så godt!!!!

- nu er der kun tilbage at sy det hele sammen. Men helt ærligt... hvor svært kan det lige være? Det er længe siden jeg sådan har kæmpet med noget, der næsten slår mig ud.. Irriterende!!! Kender I det???

Sikke en historie. Snart kan jeg vise jer det færdige resultat.

I mellemtiden har jeg samlet mig en ny lille bunke af dejlige stoffer, som er blevet vasket og tørret udenfor i det skønne vejr vi havde i mandags. MUMS:



Ha' en fantastisk dejlig weekend derude!

/Kathrine.