onsdag den 31. oktober 2012

En DEJLIG fødselsdagsgave og en færdig barselsgave... ENDELIG!

I går fik jeg set en dejlig veninde, som jeg bare SAVNEDE at snakke med. Kender I det? Vi bor forholdsvis tæt på hinanden, men når bare aldrig at ses!!! Typisk... og slet ikke til at holde ud. Vi mødtes i byen med vores baby drenge og fik hyggesnakket på en café - alt imens vi skulle styre de 2 små, som snupper en del af opmærksomheden!! For noget tid siden havde jeg fødselsdag, men af alle mulige grunde nåede vi aldrig at holde en ordentlig fest sammen - som vi ellers plejer. Så den SØDE pige, havde medbragt GAVER til mig, som jeg - i efterårets kulde - pakkede ud på en bænk. Tænk, hvor blev jeg glad. Vi køber aldrig gaver til hinanden efter ønskeseddel - men rammer stort set altid plet alligevel. Den ene ved hvad den anden tænker - og hovedreglen plejer at være, at det man godt selv gad ha' - er en GOD gave til den anden.

Her er hvad der ventede gaveglade MIG:

 ER det ikke fantastisk??? VIRKELIG fede sakse - som man bare aldrig får købt til sig selv - nogle, som rent faktisk TÅLER at hænge fremme og blive beundret. 2 skønne viskestykker, som matcher mit 'neon mode' - og hvad endnu bedre er, at de begge har NEON PINK hank - jeg ELSKER dem virkelig!!!
Dejligt hvad sådan et lille stævnemøde kunne føre til!

I et par måneder har jeg villet sy en barselsgave til min kusines lille dreng. Meeeeen... det skete bare aldrig. I dag var jeg helt slap i koderne, efter en dårlig nat OG morgen.. For lidt søvn og for mange konflikter med en 4-årig dreng, der vil bestemme ALT selv. SUK!!!! Det kræver lidt tålmodighed, men da jeg havde sovet virkelig dårligt tændte jeg fuldstændig af og måtte overlade konflikter og aflevering i børnehaven til farmand. KLOGT gjort, tror jeg (om ikke andet for drengens skyld....!!!).

Istedet fik jeg puttet lillemanden og gik i gang med den der barselsgave.. stoffet var klippet til et sæt baby sengetøj, og jeg må indrømme, at jeg er lidt forelsket.. overvejer at beholde det til mig selv... SÅ pænt er det! - og i tråd med gaveindkøbet til veninden, så må det betyde, at andre også kan blive glade for det. Så nu er det pakket og klart til at hoppe med posten i morgen - altid dejligt at gi' !





Mette - som forærede mig mit yndlingsstof i lilla - i en byttehandel, kan nu også vente spændt på posten. Jeg fandt lidt i det gule skab, som fint kunne tåle et nyt hjem.

OG - så fik jeg gang i løbeskoene igen efter en pause på godt og vel 1 år. PYYYYYYHA!!! Jeg sagde til mig selv HELE vejen, at det er okay at gå/løbe - ingen kigger, og det vigtigste er vel motionen.. og min krop kan fint mærke, at jeg har været i gang. 6 km. blev det til - og det må være nyeste projekt i dette hjem. At komme afsted min. 1 gang om ugen. For man får det SÅ godt bagefter! Og ingen tvivl om, at alle mine sy-mioser har godt af det :)

Ha' en dejlig aften derude!

/Kathrine.

tirsdag den 30. oktober 2012

Lidt nyt!

Så kom der 2 ting mere gennem maskinen. Glæder mig til at sende det videre til den glade modtager; en pige på 4 år :)

Bukserne er en model 2022 fra 'Onion' - og kjolen 'Emma' - fra Stof 2000.





GOD aften derude!!

/Kathrine.

lørdag den 27. oktober 2012

Jubiiiiiiiiii

Så kom posten.... med mit skønne stof, leveret fra Tyskland, gennem siden 'Dawanda.de'. Fantastisk! Det er lidt tyndt i kvaliteten og virker nyt. Men jeg er glad!!



Samtidig fik jeg en sød besked fra Mette, der havde et stykke af mit yndlingsstof i lilla - som hun gerne ville bytte!!! Hvor heldig kan man lige være??? Jeg takkede pænt ja, og er nu på jagt i mit skab efter stof, der kan måle sig med den SØDE pakke jeg modtog i dag:


Jeg er helt høj over, at man via blogverdenen kan få kontakt med så sødt et menneske, der bare uden videre sender stof afsted i min retning! Wauv... og mange, mange tak Mette!

I går tog vi i Ikea, for at se på elementer til vores kommende bryggers/vaskekælder - et projekt, der har været længe undervejs, men som nu begynder at tage form. Jeg kan lige så stille forestille mig hvordan det bliver - og det bliver GODT!
Men ruten fra Silkeborg til Ikea udløste også muligheden for liiiiige at svinge forbi Stof og Stil... svinge forbi - host host... jeg endte med at bruge 1 time derinde, helt uden at vide det. Men fik bl.a. udvidet min samling af dejlige bånd:


De er så fine!! Ikke mindst til julens projekter. Nu, da vi lige puldeslig har et stort hus på 177 m2 at pynte til jul - mod de tidligere 85 m2, så forudser jeg jo allerede problemet: Vi har ikke pynt nok til hele huset!! Og derfor må der produceres. Altså når jeg lige har syet sengetøj og bukser til min kommende niece, babysengetøj til min kusines dreng, Sleebee pose til Alfred, bukser til Alfred.... ALT det jeg har i knolden hele tiden. Men det bliver godt!!

Fik bl.a. også handlet ind til Alfreds Sleebee pose:


Nu vil jeg nyde aftenenes show i fjernsynet - ha' en dejlig lørdag!!

/Kathrine.

mandag den 22. oktober 2012

LYKKEN ER.....

- at finde sit YNDLINGS stof - tilmed billigt - og vide, at det lige om lidt lander i postkassen. Jeg er SÅ glad.

Det drejer sig om denne skønhed her....



Jeg er udgået for lilla og SØGER derfor desperat efter mere af det.... Hvis nogen ejer et stort stykke, som de vil sælge - giv mig gerne besked !!




Idag starter hverdagen igen efter en lang og dejlig efterårsferie. De to store drenge er afsted i skole og børnehave, og lillemanden er puttet i liften. Symaskinen er tændt og i gang med et par bukser til en sød pige. Efterårsvejret opfordrer mig meget til at sy... jubiii!!

Ha' en dejlig mandag derude.

/Kathrine.

søndag den 21. oktober 2012

BALLON NEDERDEL!

- det har jeg aldrig prøvet at sy før... men hvor er den NEM og fed! Tror da nok lige, at niecen også må ha' sådan een...
Jeg har taget fat på en bestilling til en god veninde på Fanø, hvis datter ønsker sig langærmet kjole i lilla/gule farver, ballon nederdel i grønne farver, samt rød/hvide bukser. Det er jeg i gang med... samtidig med at kælderen skriger på opmærksomhed. Vi har nok at lave, men i denne uge har vi holdt FERIE - uden den store aktivietet på nettet og dermed herinde på bloggen.

Nu må jeg i gang igen.... Her er billeder af dagens GRØNNE sag.



På trods af den dårlige start mig og mine symærker fik, så er jeg faktisk blevet okay glad for dem. Men næste gang jeg bestiller, ser de ikke sådan ud!! Har dog lige ca. 100 ting at nå, inden jeg får lov at skifte stil ;)

GOD søndag derude.

/Kathrine.

mandag den 15. oktober 2012

- EFTERÅRSFERIE - og bryllupsdag.

ENDELIG kom ferien snigende... og på det punkt er det godt at ha' en mand, som er lærer!!!

De 2 ældste drenge har været på ferie hos farmor og farfar, mens mor, far og lille Alfred NØD roen i vores hus! WOW.... hvor var her stille! Det var næsten uhyggeligt.
Sådan er det at være drengemor. Her er ALTID larm, sværd, gormitier, skjold... overalt. Alting en kamp med nogle 'ildsværd', 'lynbomber' eller lignende - som skal udkæmpes. Gerne midt i alt andet. Indimellem ligner her en slagmark.. ja, faktisk dagligt.
Så når roen opstår - så fatter man slet ikke, at der engang var så stille i vores liv... Lille Alfred er jo PEACE OF CAKE - det forstod man bare ikke dengang man var far og mor til den førstefødte. Da forandredes livet for alvor - og der var udfordringer nok i een lille baby. Nu er vi dog blevet klogere - og kunne i sandhed nyde 2 dage som forældre til een igen. Det var dejligt!

I dag havde ældste storebror en 'rundstykke date' med bedstevennen, mens resten af familien drog i kælderen. Her venter maling af vinduer, dørkarme, døre, gulve... alverdens finish på karme, rør, elektricitet - you name it. En gammel og aldeles urørt kælder på 70 m2, skal shines op i det omfang vi har økonomi, tid og overskud til. Det bliver derfor ikke den helt perfekte FEJLFRI kælder, men istedet en ældre sag med gamle trædøre - der bare SKRIGER på at blive malet i en fed farve (synes JEG.....).

Oskar på 4 år, hjalp med at vaske alle karme og døre - men endte i kamp med isoleringsbånd, vand og svampe - der kæmpede en kamp mod hinanden. Det blev lidt vådt omkring den lille mand, må jeg sige... Sikke en fantasi! Jeg fik grundet ALLE bordeaux røde karme og døre - og kommer ikke til at savne farven - selvom den er høj moderne på tøjfronten disse dage! Nu er jeg bare nødt til at bestemme mig for, hvilken farve de smukke gamle døre skal ha'... og mit hjerte siger mig, at det bare ikke kan blive hvid :)

Derudover får vi besøg af min søster, min niece - og der skal selvfølgelig efterårshygges med familien.
Den koralrøde skammel er snart færdig. Mangler bare lige lidt lak, ligesom de 2 andre skamler jeg har stående, og derudover har jeg fået en idé til en gammel servante min far engang satte i stand, der involverer noget lækkert tapet... Jeg har nok at se til!

Vi har SPARE måned i det lille hjem, ovenpå fødselsdage og barnedåb. Så jeg KÆMPER en kamp mod bloomerskids, der bare bliver ved at spamme mig med lækre billeder af STOF....:








Ha' en DEJLIG uge derude!

/Kathrine.

torsdag den 11. oktober 2012

Dagens projekt

UPS... kom godt nok til at gå lidt amok hos smartkids.dk - der kører et online lager/outlet salg med 60% på udvalgt varer fra bl.a. Holly's, Småfolk, Hummel... Jeg venter på en lille niece, der kommer til verden til februar - og da jeg selv har 3 drenge KRIBLER det i fingrene efter at købe pigefarver. Så idag kom pakkeposten med:


Vores 2 undulater (som bare ALDRIG bliver pynt i vores stue ;)) mangler et 'pænt' sted at bo. Lige nu står de på en Ikea skammel - som bestemt mangler finish. Jeg har indkøbt en fed farveprøve, som kunne være en dejlige farveklat i vores stue. Der afsluttes med lak.




I går kom posten med den nyeste udgave af BOLIGLIV ( ELSKER bare det blad!!!!) - og som en lille gave, medfulgte dette skønne print. Det passer SÅ godt under mit neon ur i køkkenet - wuhuuuu!



Der skal dog nok en lille ramme omkring tror jeg.

Ha' en DEJLIG dag!!

/Kathrine. 

onsdag den 10. oktober 2012

JEG GJORDE DET!!!

Jeg har fået et problem. Min interesse for retro stof er ved at tage over... jeg tænker på det, når jeg går i seng - og drømmer endda også om det. Mine skatte i det gule skab er efterhånden så dyrebare, at jeg ikke nænner at bruge dem til noget.. og så har vi jo problemet!!!! Hmmm...

I sidste indlæg luftede jeg ideen om at ville gå i gang med projekt 'retro vattæppe' - homemade ala 'Avesjov'. Jeg tænkte og tænkte - typisk mig, istedet for bare at springe ud i det.. og fik fundet 3 betræk frem, som jeg ikke nænner at sy af - eller at sælge for den sags skyld.

Så - det helt optimale må derfor være, netop at lave et tæppe ud af det, som jeg holder allermest af. Så er det da foreviget og kan bruges til noget dejligt - for hele familien. Endnu et plus er, at det passer særdeles fint ind i de turkis/gule/grønne nuancer vi har i vores stue. PERFEKT.

Og her er resultatet - jeg er yderst tilfreds!




/Kathrine.

tirsdag den 9. oktober 2012

Dagen i dag...

- bød på en influenza, der kom snigende uden at jeg havde en anelse!! ØV... Mig, som ellers aldrig er syg!!

Nettet - som vi stort set altid har problemer med - brød helt ned, da TDC ankom for at reparere det - ergo kunne jeg ikke blogge. Det måtte udnyttes!!!

En kjole blev til - og meget yndig. Jeg havde glemt nogle helt vidunderlige bånd, som jeg engang købte på 'Kreative Dage' i Fredericia, hos 'Stof 2000'. De passede helt PERFEKT til - fedt!!




Jeg pulser med ideen om at lave mit eget vattæppe ligesom de 2 seje damer hos 'Avesjov'. Men skal først ha' valgt stoffet ud... og så har jeg endnu ikke regnet ud hvordan man gør... Hmm... Hvis nogen derude har en idé om det, må I meget gerne gi' lyd!!

  • Handler det mon bare om at sy l... sammen og så sy nogle baner i begge retninger for at holde sammen på sommerdyne og betræk?
  • Kan en alm. symaskine klare tjansen?
  • Hvilken slags sting syer jeg med?
  • Skal der en ekstra stærk nål til?
Gode råd modtages med kyshånd!!!

Jeg har brugt tid i mit gule skab i dag. Jeg har rodet en del på det sidste, og derfor måtte der sorteres, så det ser ordentligt ud - det giver mig maksimalt lyst til at sy - når farverne passer sammen og inspirerer hinanden ;) Der er nogle skatte, jeg endnu ikke har fået vist jer...











/Kathrine.

Barndommens land

Endnu en weekend smuttede mellem hænderne på os... øv!!! Dog fik jeg rodet lidt på loftet hjemme hos min mor og stødte på en masse dejlige ting fra min barndom, som faktisk gør sig ganske godt i 2012! Jeg har gemt det, til når jeg selv fik børn - deriblandt mit eget sengetøj, i håbet om at det kunne videreføres til en pige i denne familie. MEN... sådan skulle det ikke gå! Vi laver DRENGE herhjemme - og nu er det i DEN grad manifesteret ved fødslen af dreng nr. 3. Nu har jeg fattet det.

Derfor var det rart at ta' en tur ned af 'memory lane' ... dengang der var brug for PIGEfarver...









Jeg fandt sengetøj, dukkesengetøj, kjoler og små strikkede heldragter. Man havde jo stil dengang!!!

SUK...

/Kathrine.


lørdag den 6. oktober 2012

Drengeuniverset...


Da vi købte hus, havde drengene aldrig haft et værelse. Vi sov allesammen i samme rum, hvilket bestemt havde sine fordele. Når de vågnede om natten var det ikke besværligt at række en hånd over i deres seng, og de befandt sig aldrig vores! Når vennerne kom med hjem, blev der dog stillet rigeligt med spørgsmål til, hvor deres værelse var... Engang overværede jeg Emils bedste ven spørge om netop det, og ventede spændt på næste træk... Ungerne drønede ind i soveværelset, hvor Emil udbrød 'Jeg har slet ikke noget værelse, men jeg har min HELT EGEN HYLDE!!!! Er det ikke bare sejt???' - heldigvis svarede vennen 'JO!' PYHA. Moderen kunne tørre panden og ånde lettet op og forundres over, hvor fantastiske børn indimellem kan være.

Men da huset var købt, skulle værelserne sættes i stand. På 1. salen findes et repos samt 2 værelser. Det ene værelse blev soveværelse til mor og far, mens drengene fik soveværelse sammen, i det andet. I mit hoved et ganske fornuftigt træk, netop fordi vi altid har sovet sammen og fordi jeg tror på, at det kan være en ret ensom og ret så stor udfordring, lige pludselig at skulle ligge alene om natten! Så.. trods protester fra største barnet, fik vi gjort klar til at 2 raske drenge kunne flytte ind.

Jeg fandt bogkasser i massevis på min mors loft - de blev tryllet om... Jeg indkøbte sættekasser og fik også dem sat i stand, så de passede til drengenes stil og behov - her kunne bo masser af legomænd, gormitier, sten.... Jeg havde købt et gammelt sort skab på det lokale bagagerumsmarked til 200 kr. Det manglede finish - og blev malet indeni, samt påsat lækkert tapet fra 'Ferm Living'.




Vi købte senge i Ikea og fik det hele sat op. Desuden fik en gammel, hvid kommode nyt liv i en sprøjtekabine samt nye greb. Så fint!





For lige at slå fast, at her sover DRENGE - valgte de 2 banditter at pryde deres kommode med :

TISSEMANDSLAMPEN.


Da drengene endelig kunne flytte ind på deres soveværelse, hviskede Emil mig i øret 'Mor - jeg kunne nu godt tænke mig, at vi allesammen sov sammen - ligesom i det gamle hus'... Så var det lige pludesligt ikke så slemt at få lillebror til sovekammerat alligevel ;)

/Kathrine.